Реал Мадрид ще плати 2 милиона евро неустойка на испанската федерация за услугите на Хулен Лопетеги, който официално бе назначен за наследник на Зинедин Зидан по-рано днес. 

Националният селекционер на Испания ще води Кралския клуб в продължение на 3 години, като от федерацията потвърдиха за платената неустойка, но се въздържаха от коментар за бъдещето на наставника. 

Едва ли ще бъде изненада обаче, ако се стигне до раздяла с него, тъй като все пак трудно би успял да съвместява и двете позиции пълноценно. 

"Испанската федерация ще получи сумата по неустойката на селекционера. За да се запази нормален режим на работа в националния отбор в навечерието на световното първенство, ще дадем допълнително изявление по-късно" се казва в официалното съобщение. 

Вестник "Марка" отчита, че по този начин Лопетеги става 5-ият треньор, за когото Реал плаща. Преди това Белите дадоха пари за Джон Тошак (1990 г., 90 млн. песети), Мануел Пелегрини (2009, 4 млн. евро), Жозе Моуриньо (2010, 8 млн. евро) и Карло Анчелоти (2013, 4 млн.)